Sinds de komst van de verwerkingssoftware kun je Take it easy ook 100% digitaal inzetten. Dit bespaart jou als leerkracht veel tijd! Kies je voor 100% digitaal, dan is het aanbod aan lesmaterialen:

  • Leerkracht: handleiding, methodestartpagina met digibordsoftware
  • Leerling: oefen-, toets- en verwerkingssoftware

Wat kun je met de verwerkingssoftware?
Met ingang van dit schooljaar 2018-2019 is er verwerkingssoftware bij Take it easy uitgeleverd, voor groep 5-8. Leerlingen kunnen hier zelfstandig hun opdrachten (en toetsen) maken, waarbij zij direct feedback ontvangen. De verwerkingssoftware vervangt niet alleen de werkboeken maar ook de antwoordboeken en een deel uit het Taalportfolio voor de groepen 7-8A en 7-8B, namelijk de toetsen.

Hulp op maat
De verwerkingssoftware biedt een aantal mogelijkheden die de werkboeken niet kunnen bieden. Zo kan de leerling bij de Lessons gemakkelijk weer de films, dialogen en de liedjes uit het digibord oproepen. Verder is er directe toegang tot onderdelen als Words to know, de leswoorden en de themawoorden.

Meer tijd over voor jou als leerkracht
Opdrachten worden automatisch nagekeken in de verwerkingssoftware. Zo bespaar je als leerkracht kostbare tijd. Ook heb je direct inzicht in de resultaten van elke leerling. De antwoorden zijn te wissen en opdrachten kunnen ook worden uitgezet, per groep of per leerling. Via de methodestartpagina heb je als leerkracht toegang tot de ‘verwerkingsresultaten’ (onder ‘Voortgang’ / ‘Resultaten’, zie linkerafbeelding) en daarmee tot het dashboard van de verwerkingssoftware (zie onderstaand de rechterafbeelding).

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Uitproberen? Vraag dan nu de proeflicentie aan.