Kennis en inspiratie voor het basisonderwijs

07 augustus 2019 - Redactie

1 – 4 | Woordkaarten

Maar liefst 800 (!) fysieke flashcards (wij noemen ze liever woordkaarten) zijn er ontwikkeld: 400 voor groep 1 – 2 en 400 voor groep 3 – 4. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van leerkrachten in vervulling! Deze woordkaarten zijn per thema leverbaar; een set bestaat uit 40 kaarten. En voor iedere groep kennen we 10 verschillende thema’s dus vandaar ook 10 x 40 = 400 verschillende woordkaarten!

Wij zien allerlei mogelijkheden met deze woordkaarten. Inspiratietips hiervoor volgen op een later moment dit schooljaar.

Geïnteresseerd? Bestel ze bij je schoolleverancier!
N.B. De fysieke woordkaarten zijn naar verwachting vanaf medio september leverbaar. De digitale exemplaren zijn al wel beschikbaar. Ga daarvoor naar de methodestartpagina. Kies onder ‘Printbladen’ voor ‘Words’ en selecteer vervolgens één van de ‘Flashcard units’. De beschikbare thema’s per unit verschijnen en na het aanklikken van een thema verschijnen op je scherm alle woordkaarten voor dat thema. Eerst in een overzicht en vervolgens per woordkaart. Veel plezier ermee!

Het beste van Beter & Leuker in je mailbox?

3 reacties op “1 – 4 | Woordkaarten”

 1. liesbeth Janssen schreef:

  Wij hebben dit jaar nog de oude werkschriften gekregen, maar die sluiten nu niet aan bij de software. Hoe komt het dat we geen nieuwe werkschriften hebben gekregen? Of kunnen we misschien nog de oude software gebruiken? (obs koolhoven tilburg)

  • admin schreef:

   Beste Liesbeth,
   Wat vervelend; we zoeken even uit hoe dit heeft kunnen gebeuren (met je schoolleverancier) en komen z.s.m. met een oplossing. De oude software gebruiken is helaas geen optie. We hebben – mede op verzoek van onze gebruikers – de methode na 10 jaar inhoudelijk vernieuwd (o.a. nieuwe liedjes, video’s, toetsen etc.) en aangepast aan de nieuwste inzichten en hedendaagse belevingswereld van leerlingen. Daarop diende ook digibordsoftware en de boeken te worden aangepast. Wordt z.s.m. vervolgd.

 2. admin schreef:

  Beste Liesbeth, nogmaals onze excuses voor het ongemak. Voor een snelle oplossing verzoeken wij je z.s.m. contact op te nemen met je schoolleverancier. Zij weten precies wat en hoeveel exemplaren er aan jullie geleverd zijn en kunnen dus ook snel schakelen om dit te regelen (naleveren etc.). Dan kunnen jullie daarna snel aan de slag met het nieuwe (en juiste!) lesmateriaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Copyright © 2019 Beter & Leuker | ThiemeMeulenhoff. All rights reserved