Kennis en inspiratie voor het basisonderwijs

07 augustus 2019 - Redactie

5 – 8 | Nieuwe functionaliteiten digibordsoftware

Sinds 19 april van dit kalenderjaar werk je al met de digibordsoftware nieuwe stijl. Zoals aangegeven, was deze restyling nodig omdat we al onze methodes dezelfde identieke en moderne uitstraling en functionaliteiten willen geven. Welnu, deze aanpassing was ook nodig om de weg vrij te maken naar nóg meer inhoudelijke benodigde vernieuwingen, zoals de komst van de 24 nieuwe filmpjes. Helemaal nieuw én interactief!! In deze nieuwe, interactieve filmpjes zullen twee Engelstalige leerlingacteurs van alles gaan beleven en jouw leerlingen letterlijk meenemen in hun avonturen. Deze nieuwe filmpjes betekenen ook dat er nieuwe voice-overs van de co-teachers zijn. De leerstof moet tenslotte wel op elkaar aansluiten!

Deze inhoudelijke vernieuwingen hebben ook gevolgen gehad voor de werk- en antwoordschriften, de toetsen, het toetsschrift (het nieuwe Taalportfolio) en de lesbeschrijvingen. Klik op de relevante onderdelen voor meer informatie hierover.
En de komst van de nieuwe digibordsoftware betekent ook dat er voor alle groepen nieuwe lesbeschrijvingen komen. Deze lesbeschrijvingen zijn vanaf de methodestartpagina gratis en eenvoudig te downloaden. (Planning begin september voor groep 5 – 6, begin oktober voor groep 7 – 8.) Wil je liever een gedrukt exemplaar? Deze kun je bij ons aanvragen en sturen we je medio november toe. (link voor aanvragen volgt uiterlijk medio september).

Een andere veelgevraagde noviteit is dat je als leerkracht voortaan ziet welke onderdelen minimaal nodig zijn om een goede Take it easy-les te geven. Dit is nu namelijk duidelijk zichtbaar in het lesmenu, via de aangevinkte onderdelen (zie afbeelding). Daarnaast kun je zelf op maat, naar wens, extra onderdelen aanvinken. Nog meer regie en nóg easier dus!

Het beste van Beter & Leuker in je mailbox?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Copyright © 2019 Beter & Leuker | ThiemeMeulenhoff. All rights reserved