Kennis en inspiratie voor het basisonderwijs

08 augustus 2019 - Redactie

Take it easy 2.0!

Er is met ingang van dit schooljaar zoveel veranderd in Take it easy, dat we beter van een geheel vernieuwd Take it easy kunnen spreken: Take it easy 2.0!!
Een mooi cadeautje om ons 10-jarig bestaan te vieren, nietwaar?

Zoals je weet, ontwikkelen we de methode continu. Dit doen we samen met scholen, met leerkrachten zoals jij die met onze methode werken. Wat zijn jullie wensen? Wat vinden jullie belangrijk etc.? Zo hebben we de afgelopen jaren o.a. ook een lesmethode ontwikkeld voor groep 1 – 4, zijn de werkboeken 5 – 8 al een keer herdrukt, hebben er diverse aanpassingen op het digibord plaatsgevonden, zijn er grammaticaschermen en Xtra exercises ontwikkeld, kunnen leerlingen van groep 5 – 8 nu ook met verwerkingssoftware werken en zijn er diverse liedjes vernieuwd. 

Een geheel vernieuwd Take it easy

Om de methode ook voor de komende jaren actueel te houden, was het nodig om een flink aantal inhoudelijke aanpassingen te doen. Belangrijkste aanleiding: de 10 jaar oude filmpjes binnen de digibordsoftware voor groep 5 – 8. Om de boeken vervolgens goed aangesloten te houden op de aangepaste digibordsoftware, was ook een vernieuwing hiervan onvermijdelijk. En ook voor groep 1 – 4 lagen er diverse wensen voor verbetering, zoals actualisering van de digibordsoftware en de introductie van (thema)woordkaarten.

We hebben dan ook gemeend dat ons lustrumjaar een goed moment was om al deze inhoudelijke aanpassingen in één keer te doen en met een geheel vernieuwd Take it easy te komen. Alleen zo zorgen we ervoor dat Take it easy continue up-tot-date is en aansluit bij de wensen van onze gebruikers.


Onderstaand beschrijven we kort wat de vernieuwingen en aanpassingen per groep zijn.
Klik op een vernieuwing/aanpassing om hier meer over te weten te komen.

Voor groep 1 – 4:
De digibordsoftware heeft met ingang van het nieuwe schooljaar dezelfde uitstraling, flexibiliteit en structuur als die voor groep 5 – 8. Hierdoor heb jij als leerkracht nog meer de regie in eigen handen én geniet je ook van alle andere (functionele) voordelen die onze digibordsoftware biedt. Zo staan nu per les de onderdelen aangevinkt die in onze ogen noodzakelijk zijn om een goede Take it easy-les te geven. Overige, extra, onderdelen kun je naar wens aanvinken. Verder is de digibordomgeving met tal van nieuwtjes en extra’s verrijkt en ook zal er binnenkort een langgekoesterde wens van leerkrachten in vervulling gaan, namelijk de komst van maar liefst 800 (!) fysieke woordkaarten. (Deze zijn via de methodestartpagina al wel digitaal beschikbaar.) Ook komen er nieuwe handleidingen.

Voor groep 5 – 8:
Om actueel te blijven en ook de komende jaren goed bij de belevingswereld van jouw leerlingen te blijven aansluiten, was het nu tijd om inhoudelijk alle 24 filmpjes aan te passen. Evenals nieuwe voice-overs voor de co-teachers. Deze inhoudelijke actualisering in de digibordsoftware werkt door in al onze materialen. Dit betekent dat er voor komend schooljaar vernieuwde werk- en antwoordschriften komen, nieuwe lesbeschrijvingen, nieuwe toetsen en een nieuw toetsschrift (voorheen Taalportfolio).

Het beste van Beter & Leuker in je mailbox?

4 reacties op “Take it easy 2.0!”

 1. Koos Bezemer schreef:

  Geachte M.,

  Wij zijn een Take it Easy gebruiker sinds vele jaren en zien nu de mail over de veranderingen van werkboeken en toetsboeken. Stuurt u deze toe aan de deelnemende scholen? Deze vraag stel ik omdat er geen keuze is voor de oude of vernieuwde methode. Wederom nioeuwe boeken aanschaffen stond nog niet op het programma voor dit schooljaar.
  Graag hoor ik van u.
  Met vriendelijke groet,
  Koos Bezemer
  CBS de Werveling

  • admin schreef:

   Beste Koos,

   Wat vervelend dat eerdere berichtgeving over de aanpassingen in Take it easy (vanaf april dit jaar) je niet heeft bereikt.
   De afgelopen maanden is er hard gewerkt om Take it easy aan te passen aan de nieuwste inzichten en hedendaagse belevingswereld van leerlingen.
   Zo zijn er o.a. nieuwe liedjes en video’s, en zijn de toetsen vernieuwd. Om de boeken op de vernieuwde digibordsoftware te laten aansluiten, moesten deze ook worden aangepast.
   Heb je nog oude werkboeken die je dit jaar wilde gebruiken? Neem dan even contact op met de klantenservice van ThiemeMeulenhoff.
   Stuur een mailtje naar po@thiememeulenhoff.nl met je telefoonnummer en je wordt teruggebeld, of bel met 033 – 448 3800.
   Heb je vorig jaar voor groep 7 toetsboeken aangeschaft? Dan ontvang je binnenkort kosteloos van ons het vorig jaar bestelde aantal exemplaren, dus nieuwe toetsschriften.

 2. Marian Kroft schreef:

  Geachte redactie

  Ook bij ons op school was onvoldoende bekend dat de methode zou veranderen.
  Wij hebben nu veel materiaal waar we niets meer mee kunnen doen. We hadden een kleine voorraad van schriften voor de groepen 5 t/m 8. De leverancier heeft wel toegezegd de werkschriften te vervangen, maar dit gaat lang duren is ons gezegd.

  Mij is verteld dat heel veel scholen met hetzelfde probleem zitten. De communicatie over de aanpassingen is blijkbaar niet goed verlopen.
  Niet alleen hebben we vertraging op onze lessen, maar lopen we nu ook tegen kosten aan die we niet hebben begroot?

  Met vriendelijke groet,
  Marian Kroft
  St. Bavoschool

  • admin schreef:

   Beste Marian,

   Wat vervelend dat eerdere berichtgeving over de aanpassingen in Take it easy je niet heeft bereikt. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om Take it easy aan te passen aan de nieuwste inzichten en hedendaagse belevingswereld van leerlingen. Zo zijn er o.a. nieuwe liedjes en video’s, en zijn de toetsen vernieuwd. Om de boeken op de vernieuwde digibordsoftware te laten aansluiten, moesten deze ook worden aangepast. Vanaf april hebben we hierover via de maandelijkse nieuwsbrief voor al onze Take it easy-gebruikers gecommuniceerd.

   Met de schoolleveranciers is afgesproken dat het ‘oude’ materiaal via hen omgeruild kan worden. Maar wanneer je ons een mailtje stuurt, po@thiememeulenhoff.nl, met de precieze om te ruilen voorraad (productitems en aantal per item), dan zorgen wij dat dit z.s.m. jullie kant op komt.

   Wil je voortaan deze maandelijkse nieuwsbrief ook op een ander/persoonlijk mailadres ontvangen? Meld je dan nu hiervoor aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Copyright © 2019 Beter & Leuker | ThiemeMeulenhoff. All rights reserved