Kennis en inspiratie voor het basisonderwijs

08 augustus 2019 - Redactie

Take it easy 2.0!

Er is met ingang van dit schooljaar zoveel veranderd in Take it easy, dat we beter van een geheel vernieuwd Take it easy kunnen spreken: Take it easy 2.0!!
Een mooi cadeautje om ons 10-jarig bestaan te vieren, nietwaar?

Zoals je weet, ontwikkelen we de methode continu. Dit doen we samen met scholen, met leerkrachten zoals jij die met onze methode werken. Wat zijn jullie wensen? Wat vinden jullie belangrijk etc.? Zo hebben we de afgelopen jaren o.a. ook een lesmethode ontwikkeld voor groep 1 – 4, zijn de werkboeken 5 – 8 al een keer herdrukt, hebben er diverse aanpassingen op het digibord plaatsgevonden, zijn er grammaticaschermen en Xtra exercises ontwikkeld, kunnen leerlingen van groep 5 – 8 nu ook met verwerkingssoftware werken en zijn er diverse liedjes vernieuwd. 

Een geheel vernieuwd Take it easy

Om de methode ook voor de komende jaren actueel te houden, was het nodig om een flink aantal inhoudelijke aanpassingen te doen. Belangrijkste aanleiding: de 10 jaar oude filmpjes binnen de digibordsoftware voor groep 5 – 8. Om de boeken vervolgens goed aangesloten te houden op de aangepaste digibordsoftware, was ook een vernieuwing hiervan onvermijdelijk. En ook voor groep 1 – 4 lagen er diverse wensen voor verbetering, zoals actualisering van de digibordsoftware en de introductie van (thema)woordkaarten.

We hebben dan ook gemeend dat ons lustrumjaar een goed moment was om al deze inhoudelijke aanpassingen in één keer te doen en met een geheel vernieuwd Take it easy te komen. Alleen zo zorgen we ervoor dat Take it easy continue up-tot-date is en aansluit bij de wensen van onze gebruikers.


Onderstaand beschrijven we kort wat de vernieuwingen en aanpassingen per groep zijn.
Klik op een vernieuwing/aanpassing om hier meer over te weten te komen.

Voor groep 1 – 4:
De digibordsoftware heeft met ingang van het nieuwe schooljaar dezelfde uitstraling, flexibiliteit en structuur als die voor groep 5 – 8. Hierdoor heb jij als leerkracht nog meer de regie in eigen handen én geniet je ook van alle andere (functionele) voordelen die onze digibordsoftware biedt. Verder verrijken we de digibordomgeving met tal van nieuwtjes en extra’s en zal een langgekoesterde wens van leerkrachten in vervulling gaan, namelijk de komst van maar liefst 800 (!) fysieke woordkaarten. Ook komen er nieuwe handleidingen.

Voor groep 5 – 8:
Om actueel te blijven en ook de komende jaren goed bij de belevingswereld van jouw leerlingen te blijven aansluiten, was het nu tijd om inhoudelijk alle 24 filmpjes aan te passen. Evenals nieuwe voice-overs voor de co-teachers. Verder komen er digitale (thema)woordkaarten in het assortiment, ruim 800 exemplaren, kosteloos.
Deze inhoudelijke actualisering in de digibordsoftware werkt door in al onze materialen. Dit betekent dat er voor komend schooljaar vernieuwde werk- en antwoordschriften komen, nieuwe lesbeschrijvingen, nieuwe toetsen en een nieuw toetsschrift (voorheen Taalportfolio).

Het beste van Beter & Leuker in je mailbox?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Copyright © 2019 Beter & Leuker | ThiemeMeulenhoff. All rights reserved