Kennis en inspiratie voor het basisonderwijs

20 juni 2019 - Redactie

Spellingposters & flitsoefeningen

Wist jij dat er voor spelling posters beschikbaar zijn? Die je zelf kunt uitprinten om in de klas op te hangen. Deze posters zijn er zowel per icoon als categorie. Zie onderstaande voorbeelden. Je vindt deze spellingposters op de methodestartpagina onder ‘Extra’s’.

Het is ook mogelijk om twee schema’s met werkwoordregels te printen. Deze vind je bij ‘Printbladen’ onder ‘Tools’, links op de methodestartpagina van Taalverhaal.nu Spelling.


Flitsoefeningen

Voor spelling brengen we ook nog graag de ‘flitsoefeningen’ bij je onder de aandacht. Hierbij gaat het om het laten zien (‘flitsen’) van woorden – in tekst – op het digibord die je klassikaal kunt laten uitspreken of ieder kind zelf kunt laten opschrijven (zeg: dictee). Je kunt hiervoor de woorden uit het woordpakket behorend bij de les kiezen, maar je kunt ook een ander woordpakket selecteren. Dit doe je door de functie ‘abc’ in de navigatietool (‘het wiel’ in het digibord) te openen en vervolgens op ‘flitsoefening’ te klikken. (De functie ‘abc’ bereik je door in de navigatietool op de puntjes in het midden te klikken. Daardoor opent deze navigatietool zich en verschijnen er meer functies, zoals o.a. ‘abc’. Hierdoor kom je in het scherm met taal- en spellinghulpmiddelen, zoals de woordtrappen en -spinnen, en dus ook de flitsoefening.) Na het aanklikken van de flitsoefening krijg je een keuzescherm, waar je een woordpakket kunt kiezen, de tijd kunt instellen waarin je wilt dat de woorden op het digibord voorbij ‘flitsen’ en het aantal woorden. Wat nog rest is te drukken op ‘start’ en de flitsoefening begint.Uitlegblokjes leerlingenboek

Heb je voor taal behoefte aan wat uitgeprinte hulpmiddelen om in je klas op te hangen? De uitlegblokjes uit het leerlingenboek lenen zich hier goed voor. Deze staan op de methodestartpagina van Taalverhaal.nu Taal onder ‘Extra’s’, zie ‘Uitlegblokjes leerlingenboek’.

Het beste van Beter & Leuker in je mailbox?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Copyright © 2019 Beter & Leuker | ThiemeMeulenhoff. All rights reserved