Kennis en inspiratie voor het basisonderwijs

08 augustus 2019 - Redactie

1 – 4 | Nieuwe digibordsoftware

Door de nieuwe digibordsoftware heb jij als leerkracht van groep 1 – 4 nóg meer de regie in eigen hand én geniet je ook van alle andere (functionele) voordelen die deze digibordsoftware biedt. De digibordsoftware voor groep 1 – 4 behoudt de tien vertrouwde thema’s en per thema de vaste onderdelen. De uitstraling is anders (vergelijk hieronder de afbeeldingen links en midden) en dat geldt ook voor de functionaliteit. Met de nieuwe software heb je meer regie over de verschillende onderdelen, want je kunt deze eenvoudig aan- en uitzetten, zie afbeelding rechts. Bovendien zie je nu per les meteen welke onderdelen in onze ogen noodzakelijk zijn om een goede Take it easy-les te geven, want deze staan aangevinkt. Overige, extra, onderdelen kun je naar wens aanvinken.


Verder is de digibordomgeving verrijkt met tal van nieuwtjes en extra’s, zoals:

  • flitsoefeningen om beelden te flitsen i.c.m. audio voor het automatiseren van de leswoorden (via navigatietool ‘abc”). Er zijn maar liefst 400 woorden beschikbaar voor groep 1 – 2 en 400 voor groep 3 – 4.

  • kijkplaten per subthema waarin de leswoorden op een grappige manier zijn ‘verstopt’ als aanvulling om op een uitdagende manier de woordenschat onder de aandacht te brengen. Op dit moment zijn er 10 kijkplaten beschikbaar voor groep 1 – 2. Begin 2020 volgen de andere 20 platen.

  • én een verbetering van en in de presentatie van enkele liedjes. Zo zullen 20 liedjes (10 voor iedere groep) nu ook op een andere manier getoond worden. De nadruk ligt hierbij op het tonen van de mond, zodat je leerlingen goed de articulatie van de Engelse woordjes kunnen zien.

Het beste van Beter & Leuker in je mailbox?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Copyright © 2019 Beter & Leuker | ThiemeMeulenhoff. All rights reserved