Take it easy is continu in ontwikkeling. Zo kun je vanaf Goede Vrijdag alvast ‘proeven’ van de vernieuwde digibordsoftware voor groep 1 – 4. Met ingang van het nieuwe schooljaar is de weergave van de digibordsoftware voor groep 1 – 4 voortaan gelijk aan die van groep 5 – 8. En geniet je als gebruiker ook van alle andere (functionele) voordelen.

Tot aan de zomervakantie heb je daardoor de keuze:

  • Klik op knop Digibord en de software opent in de vertrouwde weergave (oude, huidige design)
  • Klik onder extra’s op Vernieuwde bordsoftware en deze opent het nieuwe design

Dus probeer ook vast de vernieuwde versie uit en geef ons je feedback! Heb je vragen? Dan helpt onze klantenservice je graag verder.

Waar staat ‘Vernieuwde bordsoftware’:                          Huidige weergave:                                           Vernieuwde weergave:

Ook heb je met de nieuwe digibordsoftware dan een lesmenu tot je beschikking waarmee je als leerkracht zelf je les arrangeert. Dit betekent dat je zelf bepaalt welke schermen je wilt tonen op het digitale schoolbord, en welke niet. Er zijn diverse redenen om niet alle schermen te tonen, bijvoorbeeld:

  • Je hebt minder tijd voor de les en laat een deel van de les achterwege.
  • Je wilt de les beter laten aansluiten bij het niveau van de klas.
  • Je herhaalt zelf de vraag na de filmpjes en liedjes én bespreekt deze met de kinderen, dus de bijbehorende schermen heb je niet nodig.

Zie hier de vertrouwde inhoud van een les uit groep 1-4, uit Thema ‘Me and my school’ in de nieuwe digibordstructuur getoond. Met daaronder de themawoorden uit het subthema School.

    

Bovendien kun je vanaf het nieuwe schooljaar nog meer vernieuwingen en verbeteringen tegemoet zien. Zoals het gebruikmaken van nieuwe activiteiten om de themawoorden aan bod te laten komen, bijvoorbeeld:

  • d.m.v. kijkplaten per subthema
  • d.m.v. afbeeldingen die je kunt laten flitsen

Take it easy is continu in ontwikkeling!