Kennis en inspiratie voor het basisonderwijs

21 mei 2019 - Redactie

Handige taalhulpmiddelen

Wist je dat het digibord vol zit met handige taalhulpmiddelen, zoals een woordspin, woordkast, woordparaplu, woordtrap en lijntjespapier? Deze staan in het ‘koffertje’ op het digibord. Te vinden via de ‘abc’-aanduiding in het navigatiewiel. En ook op de methodestartpagina onder ‘Extra’s’.

Hoe kom je daar?

Klik vanaf het digibord in het midden van het navigatiewiel (waar de 3 puntjes boven elkaar staan, zie afbeelding 1). Er verschijnt nu een uitgebreider navigatiewiel, zie afbeelding 2. Wanneer je nu op abc klikt, verschijnen de taalhulpmiddelen, zie afbeelding 3. Na keuze voor een item, bijvoorbeeld een woordspinvoorbeeld, kun je uitkomen bij afbeelding 4. Met de schrijffunctie van het digibord kun je deze hulpmiddelen invullen, opslaan en uitprinten. Per hoofdstuk staan er ook altijd twee voorbeelden van ingevulde hulpmiddelen.

Deels uitgewerkte voorbeelden van taalhulpmiddelen

Op de methodestartpagina onder ‘Extra’s’ tref je bij ‘Woordclusters’ ook allerlei al deels uitgewerkte voorbeelden van de woordspinnen, -paraplu’s, -trappen en -kasten die in het digibord gebruikt worden aan. Heel handig om leerlingen de eerste keer qua gedachtegang op weg te helpen of om verder mee te laten associëren.

Het beste van Beter & Leuker in je mailbox?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Copyright © 2019 Beter & Leuker | ThiemeMeulenhoff. All rights reserved