Met de nu beschikbare verwerkingssoftware voor groep 5-8 benut je de digitale mogelijkheden van Take it easy optimaal én eenvoudig. Bovendien bespaart je dit als leerkracht veel tijd. Tijd die je aan de begeleiding van je leerlingen kunt besteden. Met een paar klikken heb je direct overzicht in de resultaten van leerlingen, als groep en als individu. Bovendien kun je hiermee 100% digitaal werken. Het kan, maar hoeft niet.

Mogelijkheden
De verwerkingssoftware is de digitale variant van de lesstof uit de werkboeken van Take it easy groepen 5 t/m 8. De software vervangt niet alleen de werkboeken, maar ook de antwoordboeken en een deel van het Taalportfolio voor de groepen 7-8a en 7-8b, namelijk de toetsen. Met deze verwerkingssoftware kunnen leerlingen opdrachten (en toetsen) digitaal maken en worden de antwoorden automatisch verwerkt. Zo krijg je als leerkracht meer en direct inzicht in de ontwikkeling van je leerlingen (op individueel en groepsniveau), terwijl je flink wat tijd bespaart. Voor hen biedt deze software een leuk aardigheidje: na het maken van hun opdrachten en toetsen zien jouw leerlingen direct hun score!

Verder biedt deze verwerkingssoftware een aantal mogelijkheden die de werkboeken niet kunnen bieden. Alle opdrachten zijn interactief om zo de betrokkenheid van de leerling te optimaliseren, zoals slepen, klikken of matchen. Met per opdracht feedback op hoe deze is gemaakt. Tevens kan de leerling zo nodig heel gemakkelijk de film, dialoog of het liedje oproepen. En in slechts één klik zijn de onderdelen Nice to know, Words to know en de themawoorden bij de hand.

               

Toegang & proeflicentie
Via de vertrouwde methodestartpagina krijg je toegang tot de ‘verwerkingsresultaten’ (zie afbeelding 1) en daarmee tot het dashboard van de verwerkingssoftware. Ook kun je via deze pagina heel gemakkelijk naar de leerlingomgeving toe (zie rechtsboven in de kop ‘Leerlingpagina’). Leerlingen zien op hun pagina onder ‘Aan de slag’ het nieuwe icoontje ‘Verwerken’ (zie afbeeldingen 2 en 3).

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Uitproberen? Vraag dan nu de proeflicentie aan!